<cortes>
Είμαι ο Hernan Cortes, ο διαβόητος και ατρόμητος Ισπανός conquistador (Ουδεμία σχέση έχω με τον συνεπώνυμο χορευτή Joaquin Cortes - κορίτσια, βαρέθηκα να μου ζητάτε αυτόγραφα και φωτό). Μου ανετέθει το 1518 να καθυποτάξω τους ιθαγενείς λαούς του Μεξικού, αποστολή που έφερα εις πέρας ως το 1521, με τη δύναμη των όπλων και τη σβελτάδα των ανδαλουσιανών αλόγων μας. Στα χρόνια που ακολούθησαν κυβέρνησα με σιδερένια πυγμή, καταπνίγοντας στο αίμα κάθε προσπάθεια αντίστασης και ένδειξη ανυπακοής και ασέβειας.
στη φωτό βλεπετε ιθαγενείς άρχοντες να μου αποδίδουν φόρο τιμής

Παρ' όλα αυτά όμως, οι σημαντικές μου υπηρεσίες και η πίστη που έδειξα προς το στέμμα της Καστίλλης δεν αναγνωρίστηκαν όπως περίμενα κατά την επιστροφή μου στην Ιβηρική χερσόνησο. Μου πήραν πίσω τα περισσότερα κτήματα και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και τους αρχοντικούς τίτλους που έφερα από γεννησιμιού μου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με απαρνήθηκε ως και η ευγενής δέσποινα με την οποία ήμουν μνηστευμένος, για να παντρευτεί τελικά κάποιο βενετσιάνο γλοιώδη δανδή και λιμοκοντόρο. Τελικά, οι κακουχίες της ζωής μου και το μικρόβιο της εξουσίας με έκαναν περήφανο και δεσποτικό, ακατάδεκτο και υπερφίαλο, μισάνθρωπο και μισογύνη. Αποσύρθηκα για τα έσχατα χρόνια μου στην ευρύτερη περιοχή της παλαιάς Καστίλλης, επισκεπτόμενος πανεπιστήμια και μοναστήρια ωσάν περιπλανόμενος Ιουδαίος, προσπαθώντας τουλάχιστο να πλουτίσω στο μοναδικό αγαθό που δεν μπορούν να μου πάρουν, τη μόρφωση και την κουλτούρα. Πέθανα σε σχετικά πρόωρη ηλικία, αλλά το ανήσυχο πνεύμα μου δεν μπόρεσε να ησυχάσει, γι' αυτό κατά καιρούς φιλοξενείται από ευγενείς νέους με χαρακτηριστικά παρόμοια με τα δικά μου. Όπως ο κάτωθι.

Όνομάζομαι Γιάννης, είμαι γεννηθείς το σωτήριον έτος 1976 στην Αθήνα, όπου διαμένω ακόμα. Έχω ολοκληρώσει προπτυχιακές σπουδές στατιστικής και βαίνω προς την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου χρηματοοικονομίας. Γνωρίζω και μιλώ ελληνικά (ας πούμε καλά), αγγλικά (πολύ καλά), ισπανικά (μέτρια) και γαλλικά (ελάχιστα). Έχω εργασθεί μόνο εθελοντικά ως βοηθός καθηγητή σε εργαστηριακό μάθημα στο πανεπιστήμιο. Γενικά περιφρονώ τη μισθωτή εργασία, ειδικά με τις συνθήκες που προσφέρεται σε υπανάπτυκτες αγορές όπως η δική μας. Έχω κάποιες αριστερές ιδεολογικές καταβολές, αλλά επί του παρόντως απορρίπτω συλλήβδην όλες τις πολιτικές και θρησκευτικές ιδεολογίες (ώστε να τις ασπαστώ τουλάχιστο - περιστασιακά μπορεί να τις βρίσκω ενδιαφέρουσες για μελέτη και μόνον). Είμαι άγαμος και αδέσμευτος, επί μακρόν και εκ' πεποιθήσεως. Δεν έχω εκπληρώσει ακόμα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις (κάτι που επίσης μέμφομαι). Τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κλασική ξένη λογοτεχνία (Dostoyevsky, Camus και Hesse είναι τρεις από τους αγαπημένους μου συγγραφέις), την ποιοτική ελληνική και ξένη μουσική (κυρίως ξένη των δεκαετιών 70 και 80), ευρωπαϊκό σινεμά και πνευματικά παιχνίδια όπως το σκάκι και το trivial pursuit.

Εδώ τελειώνω το λογύδριο μου με τη βεβαιότητα πως έχω κερδίσει τη συμπάθεια όσων είχαν την τύχη να διαβάσουν αυτό το profile :)

επιστροφή