The official Trivial.Gr logo
Forum Central
AlterEgo | Smiles Help
Viewed : 14485 -- Replies : 34 -- Page : 1 2 3

Posted Συνταγές για όλους.
14-10-2003 16:20
by Isolde

ax ti kalo nini... prepei na to yio8ethsw na mou ta kanei apo konta auta ta kala... slourp slourp
14-10-2003 12:39
by Bear

Μπαίνει ο Χειμώνας σιγα σιγα και το δοντακι ζητα ενα γλυκακι με τον απογευματινο κυριακατικο καφε να ξεπλύνει το λίπος απο τα παιδάκια ή την ψαρίλα από τις τσιπούρες. Όθεν και παρατίθεται γρήγορη συνταγή για μηλόπιττα σπιτικια κι όσοι πιστόι την κάνετε. Στο τέλος προσφορά εκπληξη. Για το Φύλλο: 3 φλυτζανια αλεύρι 1 φλυτζανι μαργαρίνη φυτική, ή για οσους θέλουν ενα γλυκό θάνατο απο χοληστερίνη φρεσκο βούτυρο. λίγη ζάχαρη (έως μισο φλυτζάνι) ενα αυγο προαιρετικα λίγο ποτό για αρωμα. 8-10 κουτ σουπας νερό ή οσο παρει το αλεύρι για να γινει σφιχτή ζύμη. Για την γέμιση: 4-5 μήλα ενα κουταλακι χυμό λεμονιού λίγη λυωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο 1 φλυτζανι ζάχαρη λιγα καρύδια κοπανισμενα αν έχουμε λιγες σταφίδες ξανθές αν έχουμε 2-3 κουτ σουπας αλευρι κανελλα τριμμενη Κανουμε με τα υλικά της ζύμης μια (τι άλλο) Ζύμη! Προσοχή το νερό τελευταίο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να γίνει η γέμιση. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε στον χοντρό τρίφτη, ραντίζουμε με λεμόνι να μήν μαυρίσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε ενα χυλό. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανόιγουμε ενα φύλλο΄χοντρό, και το απλώνουμε σε ενα βουτυρωμένο ταψάκι (Νο 26 περίπου). Το φύλλο που περισεύει απο τον πάτο το σηκώνουμε και στερεώνουμε στα πλαϊνά του ταψιού. Χύνουμε μέσα τη γέμιση, και με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε πάλι φύλλο και σκεπάζουμε την γέμιση, αφού πρώτα γυρίσουμε τα πλαϊνά πρός τα μέσα. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 για μισή περίπου ώρα. Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα Εναλλακτικα: Φτιαξτε μόνο την γέμιση βάζοντας παραπάνω αλεύρι (διπλάσιο) και τηγανίστε την σαν λουκουμάδες σε καυτό ηλιέλαιο. Περιχύστε με μέλι και κανέλλα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η συνταγή προκαλεί εθισμό. Τις τελευταίες 3 Κυριακές μούχει βγεί το λάδι να φτιάχνω μηλόπιττες και με την υπόλοιπη ζύμη λουκουμάδες, κατόπιν γενικής απαιτήσεως του φιλοκαταβροχθίζοντος κοινού μου (Παιδιά, φίλοι, γυνάικα, με αυτην την σειρα).
06-07-2003 12:32
by Isolde

Bravo, etsi! Na vazeis kai diaithtikes parallages giati exoume kai summer. :*
05-07-2003 16:28
by Bear

Προς τέρψιν και χόρτασην Κοτόπουλο μπουκιές με μπέικον. Τσιμπαμε δυο στήθη, κατα προτίμηση απο κοτόπουλο, τα άλλα δεν κανουν για φαι, κανουν για αλλο πραμα. Τα βραζουμε σε αλατισμενο νερο, οπου μπορουμε να εχοθμε βάλει ενα ολοκληρο κρεμμύδι για νοστιμια. Τα βγαζουμε απο την φωτια να κρατανε λιγο, μην γινουν νιανια και συχαινομαστε να τα βλεπουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τα κόβουμε σε μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και τις τυλίγουμε με μια φετα μπέικον την καθε μια. Οδοντογλυφίδα προαιρετική. Τις αραδιάζουμε σε Πυρέξ, σε σειρές, σφιχτά, να μην κανουν βαρελακια στο ταψι. Προσθέτουμε κρεμα γαλακτος να σκεπασει τις μπουκιές και του αλλάζουμε τα φώτα στο φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο. Ψηνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πήξει η ΄σάλτσα και να ροδίσει το μπέηκον. Διαιτητική παραλλαγή: Μπούτια χωρίς δέρμα, αλατοπιπερώνονται, ωμά τα περναμε σε γαλα και τα κυλάμε σε κοινα κορν φλεικς. γινεται έτσι ενα κατι τις σαν παναρισμα. Στο ταψί σε μέτριο φούρνο να ψηθουν καλά, με προσθήκη ή όχι γάλακτος. Καλη Ορεξη.
02-07-2003 15:02
by Isolde

Twra me esteiles... me eliwses.. ti na pw... slourpppp
28-06-2003 13:44
by Bear

Προ αμνημονευτων ετων σας υποσχέθηκα γλυκό. απο τοτε εκοψα το δαχτυλο μου και ανεβληθει. Μετα την πανυγηρική νίκη της ομάδας μας στο νταμπλς,επανέρχομαι στα επινικια και παραθέτω συνταγη: Με ιδιαιτερη αφιερωση στην πιστή μου αναγνωστρια ISOLDE. Σομλόϊ Γκαλούσκα Δημιούργημα του μεγάλου Ούγγρου σεφ Καρολυ Γκούντελ. α. Παντεσπανια Χωρίζουμε 6 κροκους απο τα ασπραδια και χτυπάμε με 6 κουταλιες σουπας ζαχαρη μεχρι να γίνουν παχυρρευστα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγγα. Προσθέτουμε στους κρόκους/ζάχαρη 6 κουταλιες αλεύρι κοφτές και ανακατεύουμε απαλα, να ενσωματωθούν, ακολουθως το ιδιο κάνουμε με την μαρέγγα. Εχουμε βουτυρωσει δυο φορμες κεϊκ μακροστενες ή τετραγωνες. Χωρίζουμε το μίγμα στην μεση και στο ενα μερος προσθέτουμε 2 γεματες κουταλιές κακαο, ενς στο άλλο βανίλια πραγματική. τα βαζουμε στις φόρμες χωριστα (το λεω γιατι ζεστη εχει και χανουμε στροφες), και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμων για 15 λεπτα. ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. β. Κρεμα καρυδιου Βαζουμε σε κατσαρόλι 200 κε γάλα, 100 γρ βουτυρο, 100 γρ καρυδια αλεσμενα, και απο μια γεματη κουταλια ζαχαρη, ρουμι και αλευρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. γ. Κρεμα σοκολατας Χτυπάμε ενα αυγο και το ανακατευουμε με 200 κε γάλα, προσθετουμε 1 γεματη κουταλια απο ζαχαρη, αλευρι, 2 κουταλιες κακαο και 100 γρ βουτυρο και ζεσταινουμε ανακατευοντας αλλα χωρις να αφήσουμε να πάρει βραση. Οταν πήξει το βγάζουμε απο την φωτιά και αφηνουμε να κρυώσει. δ. Επικάλυψη δ1. Εχουμε 300 γρ σαντιγυ την οποια και κρατάμε στην ακρη. δ2. Ανακατεύουμε 100 κε γάλα με 1 κουταλια ρούμι και 50 γρ ζαχαρη. Στην άκρη. δ3 Ανακατεύουμε 2 κουταλιες κακαο με 50 γρ ζαχαρη και λιγο νερο να γινει ενα παχυ μιγμα. Εχουμε και μια χουφτα ξανθες σταφιδες μουλιασμενες σε ρουμι. Σναρμολόγηση Βαζουμε το ενα παντεσπανι κατω και βρέχουμε με αραιο σιροπι με λιγο ρουμι. Απλώνουμε την κρεμα καρυδιου. Σκεπαζουμε με το αλλο παντεσπανι και απλωνουμε την κρεμα σοκολατας. Βαζουμε στο ψυγειο να τραβήξει. Κοβουμε το γλυκό σε κύβους, τους βάζομε σε μπόλ ή γαβάθα, περιχύνουμε με το μιγμα δ2 με το γαλα, απλωνουμε σταφίδες, διακοσμουμε με σαντιγύ και περιχύνουμε με το μιγμα δ3 της σαλτσας σοκολατας. Εννοείται το καλοκαιρι τοχουμε στο ψυγείο παγωμενο και συναρμολογουμε τελευταια στιγμή. Το ξερω ήταν παλούκι αλλα το καλο πραγμα... ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
05-06-2003 21:39
by Isolde

einai kai pantremenos... ti na ton kanw... kophkan ta ftera mou twra :///
05-06-2003 01:11
by Chattanooga_Man

Isolde, mhn ton akous, ta idia ekana kai egw mexri pou oi gomenes anakalupsan to www.vefa.gr kai akoma me kunhgane gia ekmetalleush kai ka8odhghsh sunais8hmatwn.
04-06-2003 18:05
by captain

bear θα σε μαλωσω!!!! μην ακους τα παραμυθια οτι ειναι σεξυ οι αντρες που ξερουν να μαγειρευουν.αυτα τα λενε για να μας ξεγελασουν. 1:αν ξερεις να μαγειρευεις θα σε βαζει να μαγειρευεις συνεχεια,οποτε επαγωγικα θα μαζευεις και την κουζινα που θα εχεις λερωσει(αλλα και αν δεν την εχεις λερωσει, που της ξεφυγαν δεκατρια αυγα και σπασανε οταν πηγε για μια και μοναδικη φορα να σου φτιαξει αυγα τηγανιτα και τελικα τα εκαψε) 2:αν μαγειρευεις ωραια, θα σου λεει αχ αγαπη μου εφαγα πολυ απο αυτο το υπεροχο φαι και τωρα θελω να ξεκουραστω εγινα κροκοδειλος, δεν βαζεις σιδερο να ριξω καναν υπνακο? 4:ΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟ ΦΑΙ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕΚΣ? ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ? 4:ασε που αν ξερεις να μαγειρευεις θα το μαθουν οι φιλες της, και καθε τρεις και λιγο θα τις φωναζει σπιτι να κανει επιδειξη αυτου του θησαυρου που εχει σπιτι της(βεβαια στις κατ'ιδιαν συζητησεις σε εχει περασει γενεες δεκατεσσερις ο "που μου φαγε τα καλυτερα χρονια της ζωης μου, δεν με καταλαβαινει και τετοια,ο φαλλοκρατης,ο τυρρανος κλπ κλπ κλπ) 3:μαζι με ολα αυτα τα παιδια ειναι φυσικη καταληξη,να ειναι δικη σου απο κλειστικη ευθυνη γιατι ηδη εχεις επιδειξει τα φεμινιστικα σου πιστευω οποτε θα σου πει "ε τωρα μην μου χαλας την καλη εντυπωση που εχω για σενα και εισαι τοσο καλος που με ζηλευουν οι φιλες μου" ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ.ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΩΡΗ ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΙΣ?
04-06-2003 16:30
by gewrgia

ti??????? ekopses to daxtilo sou??? snif snif kai twra pws tha paiksoume sto doubles??? (kala pou exw tin eksetastiki gia dikaiologia na kerdisoume xrono:PPPP) ps. o kathenas to bioli tou .....
04-06-2003 15:04
by Bear

Ειναι απλό: Είμαι μια σέξυ αρκούδα, με χόμπι την μαγειρική, μεταξυ άλλων. Ανευ πλάκας, η γυναίκα μου μαγειρεύει μόνο όταν έχω δουλειά ή λείπω, και ποτέ τα Σαββατοκύριακα. Λυπάμαι που δεν θα γραψω τίποτα μέχρι Δευτέρα-Τρίτη γιατι πηγα κι έκοψα το δάχτυλό μου και μού'ρχεται δύσκολο με τα ραμματα. Αλλα δεν ξεχνώ το γλυκό που υποσχέθηκα.
04-06-2003 02:10
by velzevoulis

Ιζολδη ειναι πολυ απλο...αν δεν βρισκεις ατομα, καλεις εμας και σου υποσχομαι πως θα εχουμε καλα ακονισμενα τα πηρουνια μας
04-06-2003 01:56
by Isolde

Grafe, grafe! Tis kanw oles copy/paste sto folder me tis syntages mou. Syllegw! 8a tis dokimasw kai se kapoia fash kai 8a sou pw...ama aksiw8w na mageirepsw gia kana atomo dhladh... (btw pou ta ksereis ola auta esy? ))
03-06-2003 12:25
by Bear

Προς Isolde: Τώρα με έκανες λιώμα!! Μπορώ να μην σου γράφω συνταγή 2-3 φορες την εβδομάδα?
03-06-2003 12:23
by Bear

Ουγγαρεζικο Poerkoelt (περκελτ) το ξερετε σαν γκουλας αλλα το γκουλασ ειναι αλλο πραμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ Τσιγαρίζουμε σε σιγανη φωτια παχυ μπεικον ή λαρδι μεχρι να ωγει όλο το λιπος. Πεταμε τα τσιγαριδια και προσθετουμε κρεμμυδια ροδελες μεχρι να μαλακώσουν, όχι να καουν. Ρίχνουμε αρκετες (κανα κιλο) ντοματες ψιλοκομμενες, και 2-3 πιπεριες πρασινεσ ομοιως κομμενες και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν το ζουμι τους. Προσθέτουμε λιγα υγρα (νερα), και επισης τεμαχια απο τρυφερο βοδινο η μοσχαρι σε μεγεθοσ καλης μπουκιας (δικης μου, όχι παιδιου). αλατοπιπερωνουμε και παπρικωνουμε με παπρικα ΚΑΥΤΕΡΗ του κερατα. Εναλλακτικα βαλτε γλυκια και συμπληρώστε με μπουκοβο ή με ψιλοκομμενη μικρη πιπεριτσα του κηπου (γλαστρασ κτλ). Αφήστε το να σιγοβρασει καμμια ωρα και. Σε όλο το διαστημα ανακατευουμε μην πιασει. διατηρουμε σιγανη φωτια και συμπληρωνουμε τοσο νερο, οσο χρειαζεται να μην κολλησει το φαϊ, οχι παραπάνω. Η ιδεα ειναι να βρασει το κρεας με τα υγρά του κι οχι μες το νερο. Σερβιρεται με πουρέ, ή με Τσιπετκε. Τσίπετκε θα πει τσιμπητος. παίρνουμε αλευρι καλο, σπαμε ενα αυγο, λίγη μαργαρίνη και αλατι. ζυμωνουμε σφιχτή ζύμη και βάζουμε να βρασει κατσαρόλα με νερο ελαφρα αλατισμενο. Τσιμπαμε ζυμαρι σε μεγεθος φουντουκιου καιτο πεταμε στο κοχλαστο νερο. Οταν το ζυμαρι ανεβει στην επιφανεια ειναι ετοιμο. Το βγαζουμε με τρυπητη κουταλα και το βαζουμε στο πιατο, περιχυνουμε με την σαλτσα του κρεατος. Δεν βουτυρωνουμε, δεν ειναι νιοκι. Α μην ξεχασω. το μιγμα ντοματα κρεμμυδι πιπερια, με την προσθηκη γλυκιας παπρικας λεγεται "λεκτσο" και ειναι βαση για πολλα ουγγαρεζικα φαγητα, ενω τρωγεται και σκετο σαν συνοδεια κρεατων. Αυτα. Αυριο κλεινουμε τον κυκλο ουγγαρεζικης κουζίνας με ενα γλυκο παλουκι αλλα υπεροχο, εκτος αν εχεις ζαχαρο ή χοληστερίνη, οπότε η μερίδα συνοδεύεται με στεφανι και αφιερωση. Το ονομα αφτου: Somloi Galuska
Top of Page  Top of Page
19-04-2024 06:30
[ www.trivial.gr ]   [ YAP by Utopia ]